Copiii mei adoră tortul ăsta. Arată fabulos, e rapid de preparat și îl poți mânca și pe post de mic dejun – asta dacă cumva îți mai rămâne vreo felie :). Nefiind foarte dulce, e ideal vara lângă o limonadă rece cu fructe. Ingrediente :
Blat : 250 gr biscuiți fără zahăr (sau dacă vrei poți lua orice biscuiți cât mai simpli) și 100 de grame de unt
Crema : 400 gr cremă de brânză, 250 gr mascarpone, 200 gr smântână pentru frișcă, 2 pliculețe agar-agar, 6 linguri de miere (dacă folosești zahăr ai neoie de 150 gr zahăr pudră)
Jeleu : 400 gr de fructe (eu am folosit zmeură congelată), 2 pliculețe de agar-agar(4 lingurițe rase), 4 linguri de miere sau de sirop de arțar (dacă folosești zahăr ai nevoie de 100 gr zahăr pudră)
Sfărâmi biscuiții cu o furculiță sau cu mojarul și amesteci cu untul la temperatura camerei până se omogenizează. Conținutul îl tasezi bine pe fundul tăvii (ideal ar fi să folosești o tavă rotundă cu pereții detașabili) și îl pui la frigider.
Crema de brânză o amesteci cu mascarpone, cu smântâna și cu mierea. Agar-agarul îl pui într-o crăticioară cu 2-3 linguri de apă și pui pe foc amestecând continuu. Lași să fiarbă un minut și torni imediat peste amestecul de brânză. Compoziția o torni în tavă peste biscuiți și dai iar la frigider.
Jeleul e super simplu de făcut. Pui zmeura într-o oală mică pe foc până lasă apă apoi treci zmeura prin sită. Sucul rămas se amestecă cu mierea sau siropul de arțar și cu agar-agarul și se fierbe 1 minut după care torni peste brânza din tavă. Îl lași la frigider 3-4 ore sau până se întărește.
Pentru cheesecake poți să folosești ce fructe îți plac ție : portocale, mure, afine, mere etc. Și ca sfat, dacă vrei un tort de cheesecake fin nu folosi brânză proaspătă de vaci pentru că nu va fi la fel de cremos și de aerat. Bineînțeles, la sfârșit îl poți decora cu fructe proaspete sau cu fulgi de cocos.