Jurnal de sarcină

Săptămânile 15 și 16 de sarcină

femeie care are un mar in maini

Săptămânile 15 și 16 vin cu un bebe mai arătos pentru că acum încep să îi apară primele fire de păr pe cap, sprâncenele, genele și e atât de voinic încât poate să facă bicicleta din picioare. De acum e foarte probabil să îl simți în burtică mai ales că are între 50 și 70 de grame în săptămâna a 15-a și 80-100 de grame în săptămâna următoare. Iar ca lungime ajunge cam la 10-12 cm. Pleoapele lui încă sunt închise dar asta nu înseamnă că nu percepe lumina.

Până acum eu am luat în greutate vreo 2 kg. Medicii susțin că majoritatea femeilor slabe iau mai mult în greutate decât cele mai plinuțe pentru că organismul vrea să fie sigur că poate face față efortului. Există posibilitatea să îți apară sângerări nazale care sunt absolut normale în sarcină din cauza presiunii pe vasele de sânge. Pot să apară și sângerări gingivale pentru că gingiile devin mai sensibile. În acest caz, e indicat să folosești o periuță soft sau chiar ultrasoft și o pastă specială pentru dinți sensibili. La mine în perioada asta au apărut contracțiile care sunt firești. Ele se cheamă contracții Braxton Hicks și sunt așa zise contracții de antrenament. Adică ele pregătesc uterul pentru naștere și se manifestă din săptămâna a 7-a de sarcină doar că nu le putem percepe noi așa devreme. În schimb, dacă sunt dese sau dureroase e bine să vorbești cu medicul tău care cel mai probabil îți va prescrie un tratament cu No-spa.

Vă recomand să ieșiți și să socializați cât puteți de mult, să vă bucurați de libertatea de a merge la o înghețată în miez se noapte sau să vă faceți bagajele și să plecați de nebuni undeva pentru că o dată ce apare bebelușul , o perioadă destul de lungă de timp nu o să mai puteți face astfel de escapade.

Vă pup tare de tot și vă doresc să fiți burtici fericite ♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.