Din viața mea

Cum mă relaxez când rămân singură acasă

femeie in cada

Din când în când simt nevoia din când în când să fiu singură. Și am învățat că e ok, că nu am de ce să mă învinovățesc și că asta nu înseamnă că îmi iubesc mai puțin soțul sau copiii. Sunt momentele acelea în care am timp să mă gândesc la cine sunt eu ca persoană și să mă descopăr, să mă răsfăț  și să mă relaxez. Să mă relaxez fără să am grija cuiva, să știu că am câteva ore în care nimeni nu va striga după ajutorul meu, în care pot face ceva numai pentru mine.

   Am o prietenă care mi-a povestit că i-ar plăcea să rămână singură acasă dar că îi este rușine să îi ceară asta soțului. Pentru sănătatea ei mentală și pentru sănătatea relației am încurajat-o să stea de vorbă cu el și să îi explice că un timp doar pentru ea la o anumită periodă de timp nu o va face decât să își dorească să stea mai mult cu el și că se va încărca cu energie. Dorința de a petrece timp singur nu înseamnă că nu vrei să petreci timp cu celalalt, ci doar vrei să te regăsești pe tine. Și o dată ce faci asta, vei ajunge să te înțelegi mai bine, să îți placă mai mult de tine și să crești încrederea în propria persoană. Iar asta nu poate duce într-un final decât la mai multă darurie pentru celălalt.

    Ok, ai rămas singură acasă. Ce faci? Eu când am rămas singură acasă după ce am devenit mamă, pur și simplu nu îmi mai aminteam ce îmi place să fac. Așa că primul lucru care mi-a venit în minte a fost să fac curat în casă. Și ghici ce? M-am umplut de frustare mai târziu. Pentru că am realizat că ăla nu înseamnă timp pentru mine. Așa că mi-am făcut o listă cu ce făceam când eram tânără, neliniștită și fără copii și o am mereu la îndemână pentu momentele mele de “singur acasă”.

Mă uit la seriale sau la emisiuni la care nu mă pot uita cu Alex (soțul meu). Sunt convinsa că tuturor ni s-a întâmplat să avem discuții pe tema : la ce ne uităm ca să fie pe gustul tuturor. Mai ales când ai copii

Citesc. Nimic nu e mai plăcut decât să citești când în casă e liniște deplină și poți savura o cafea sau un ceai fără să îți faci griji că cineva îl va vărsa.

Mănânc ceva ce știu că nu îi place lui Alex –  PEȘTE . Nu suportă mirosul și ce-i drept miroase toată casa atunci când gătesc ceva cu pește.

Arunc lucruri de prin dulapuri pe care el nu m-ar lăsa sub nicio formă să le dau. Nu pot să explic ce satisfacție am când arunc câte un tricou vechi și eventual găurit pe care el îl purta pe post de pijama pentru că era foarte comod. 

Mă apuc și redecorez prin casă. Mai răsfoiesc câte un album cu fotografii și mai pun câte una în ramă, mut canapeaua în șapte mii de poziții sau plimb decorațiunile dintr-o cameră în alta.

Fac obiecte de decor. Îmi palce mult să fac ateliere de creație dar cu cei mici e dificil să faci ceva și chiar să iasă cum ți-ai propus. Așa că profit și împrăștii prin casă cutiile mele cu art craft și mă pun pe treabă. 

Mănânc câte o cutie de înghețată. Nu că nu m-ar lăsa, ba chiar mă încurajează să fac asta 🙂 dar când eu tot mă plâng de kilogramele mele în plus și mă chinui seara cu tot felul de exerciții parcă nu mă simt bine să mănânc de față cu el o cutie de înghețată.

Scriu cât pot de mult. Cu cei mici prin preajmă e dificil să îmi aud gândurile și să mă concetrez pe un articol. Așa că atunci când sunt singură, îmi pun muzica, mă cuibăresc pe canapea cu laptopul în brațe și butonez tastatura până mă dor degetele.

Îmi fac tot felul de tratamente cosmetice și încerc tot soiul de combinații naturiste cu ce am prin casă, mă epilez și îmi fac manichiura și pedichiura. Mamă, ce bine e să te epilezi fără să se uite cineva la tine 🙂

Probez haine din dulap și îmi fac pe umeraș diverse ținute. În felul ăsta redescopăr haine vechi pe care nu le mai purtasem de mult, îmi este mai ușor atunci când vreau să ies undeva și îmi dă o stare de bine să văd dulapul aranjat cu toate accesoriile la îndemână.

Fac o baie bună. Cu spumă, sare, muzică, ceva de mâncare și stau acolo în apa până mi se zbârcesc degetele. Mmmmm, așa e că de când ai devenit mămică, și tu tânjești după o baie ?

Tu ce activități faci când rămâi singură acasă? Poate îmi dai niște inspirație pentru data viitoare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.