Când am făcut prima oară desertul ăsta, toată familia a fost super impresionată și mă întreba cum am reușit să fac așa o minunăție. Am lăsat să mă laude și abia după aia le-am spus cât de ușor se face de fapt și că e o rețetă rapidă de desert.
Eu am făcut-o cu lapte de vacă pentru că mi se pare mai gustos așa dar poate fi făcut și cu lapte vegetal obținând astfel un desert vegan delicios.
Ai nevoie de :
2 căni lapte
2 linguri cacao
1 plic agar agar (1 linguriță plină)
4 linguri miere (sau 3 dacă vrei mai puțin dulce)
50 ml apă
un praf de sare
Într-o cratiță pe foc mediu se pune laptele și se adaugă treptat cacaoa. Se amestecă cu un tel ca să nu se facă cocoloașe. Când se omogenizează, se dă de pe foc și se adaugă mierea și praful de sare.
Separat, într-o cratiță mică, se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se dă focul mic și se adaugă agar-agar-ul. Se amestecă 30 de secunde și se dă de pe foc.
Amestecul se toarnă peste lapte și se amestecă bine. Se toarnă compoziția într-o formă de silicon (nu îți fă griji dacă e foarte fluidă compoziția, se va întări oricum) și se dă la frigider pentru câteva ore, până se întărește. Merge perfect servită cu fructe.