Checul mi se pare un desert rapid și ieftin de făcut fiind perfect a doua zi la micul dejun lângă un pahar de lapte sau o cană cu ceai (uite aici mai multe idei de mic dejun care pot fi pregătite cu o seară înainte).
Pe cât de ciudat ar putea părea un desert cu morcovi, pe atât este de delicios. Eu nu pun deloc zahăr în compoziție așa că e și un desert sănătos, ideal pentru cei mici.
Ai nevoie de :
4 morcovi medii
100 gr făină
50 gr nuci
100 ml ulei
50 gr stafide (poți pune și 100 de gr dacă îl vrei mai dulce)
3 ouă
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 vârf de sare
Am dat morcovii pe răzătoare. Am măcinat nucile. In robotul de bucătărie am pus stafidele. După ce s-au mărunțit am adăugat ouăle și uleiul. Peste această compoziție am pus treptat făina amestecată cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Iar la final am adăugat morcovii și nucile mărunțite. Compoziția am pus-o într-o tavă unsă cu ulei.
Tava am lăsat-o în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.