De fiecare dată când am ocazia, le pregătesc celor mici un desert de casă. Pentru mine desertul ideal trebuie să se facă rapid, cu puțin zahăr spre deloc și să fie cu fructe. Și tare-mi mai place când am în casă fructe pe care nu le mai mănâncă nimeni și, în loc să le arunc, fac din ele ceva super delicios.
Crumble cu piersici e un desert pe care l-am descoperit de ceva vreme și pe care copiii îl adoră. Amuzant e că de fiecare dată când l-am făcut a ieșit diferit pentru că foarte mult contează cât de dulci și de zemoase sunt piersicile. Dar întotdeauna a fost atât de bun că abia am reușit să prind o porție și să o fotografiez.
Ingrediente :
5-6 piersici (depinde de cât de mari sunt)
1 lingură zahăr brut sau 2 linguri sirop arțar
1/2 linguriță de scorțișoară
o jumătate baton de vanilie
1 lingură faină albă
Se curăță piersicile de coajă, se taie felii, se amestecă cu zahărul/siropul de arțar, scorțișoara și făina. Se pune amestecul într-un vas (de preferat yena) tapetat cu unt.
Aluat :
100 g unt 85% grăsime
1 lingură zahăr sau 2 linguri sirop de arțar
150 g făină albă
50 grame făină cocos (dacă nu ai poți pune tot albă)
100 g fulgi de ovăz fini (opțional)
Se amestecă cu mâna untul rece cu zahărul /siropul de arțar făina și fulgii de ovăz și se presară deasupra piersicilor. Se pune la cuptor la 180° până se rumenește (adica aproximativ 30-40 de minute)
Poți face cu orice fruct : mere, prune, zmeură, pere etc și chiar cu amestec de fructe (iese demențial)