Jurnal de sarcină

Săptămâna a 13-a de sarcină

O piersica

Bună mămici! Săptămâna a 13-a de sarcină a venit cu un pachet mare de energie și cu mult chef de muncă. Fătul este deja bebeluș în toată regula, este complet format și are undeva la 7,5 cm lungime cântărind 20 de grame. Burtica a devenit vizibilă și am început să caut haine de graviduță. Sunt multe magazine online dar am preferat să merg și să probez. Haine de gravidă găsești la H&M, Carrefour, C&A și LC Waikiki dar poți cumpăra și haine cu un croi mai larg. Eu am mers mult pe rochițe chiar și în sezonul rece.

Săptămâna aceasta m-am apucat de curățenie: șters geamuri, dus covoarele la spălătorie, pus perdele la spălat și câte și mai câte. Asta probabil din cauza instinctului de cuib de care vorbesc mulți psihologi. Ideea e că o femeie însărcinată își dorește să vadă toată casa pusă la punct, să fie totul frumos aranjat și ordonat pentru momentul în care va veni bebe pe lume. Prin urmare să nu te mire dacă te apucă cheful să văruiești și să întorci casa cu susul în jos.

E și perioada cea mai frumoasă din sarcină pentru că au trecut grețurile și stările de rău și nici nu ai burta atît de mare încât să te miști greu. În schimb e posibil să îți fie dificil să găsești o poziție confortabilă de dormit. Pe burtă mă îndoiesc că vei putea iar pe spate nu este recomandat pentru că este prea multă presiune pe bebe din cauza lichidului amniotic și al uterului. De asemenea când dormi pe spate apeși pe o venă care transportă sângele către bebe. Dar nu trebuie să îți faci prea multe griji, organismul tău știe foarte bine ce are de făcut și în cazul în care dormi pe spate prea mult timp te vei întoarce instinctiv pe o parte. Există și perne speciale pentru gravide, le poți și personaliza dacă alegi să cumperi de la persoane care le fac handmade. Eu în schimb am găsit mai comodă varianta cu 2 perne normale , una pe care să o țin în brațe și una între picioare.

Încă nu am simțit mișcările bebelușului , doar într-o zi am avut senzația unor valuri în burtică dar e firesc să nu îi percepi încă mișcările fiind atît de mic. E adevărat că la o a doua sarcină le vei simți mai devreme decât în cazul unei prime sarcini când cel mai probabil te vei bucura de acest moment prin săptămâna a 16-a.

Ai grijă de burtica ta și îți doresc să fii o mămică fericită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.