Jurnal de sarcină

Săptămâna a 9-a de sarcină

o zmeura

Săptămâna a noua de sarcină a fost extraordinară pentru că au dispărut grețurile și am început să am poftă de mâncare. E perioada perfectă de a încerca tot felul de rețete noi și de a testa mâncăruri pentru bebeluși. Te va ajuta foarte mult în perioada de diversificare când vei avea mult mai puțin timp la dispoziție și vei mai stresată.


Bebelușul are cam 2,5 cm adică este cam cât o zmeură cântărind aproximativ 2 grame. Dar cu toate că este atît de mic și de firav, este foarte vioi. La ecograf se poate vedea bine și poți să îi asculți bătăile inimii. Eu prima oară când le-am auzit , am început să plâng și cred că este unul din cele mai emoționante momente din viața unei mămici. Poți să îi ceri medicului să îți dea înregistrarea pe un CD astfel încât să păstrezi acel moment pentru toată viața.


Bebelușul are acum o înfățișare mai umană, nu mai seamănă cu un extraterestru pentru că acum ochii, nasul, urechile se așează la locul lor.
Pentru mine a fost săptămâna în care îmi doream cel mai tare să strig în gura mare că sunt însărcinată, mă tot mângâiam pe burtică. Nu de alta dar nu voiam să creadă lumea că m-am îngrășat și îmi și plăcea când cei din jur mă tot felicitau pentru sarcină.


Poți începe să creezi o legătură emoțională cu bebelușul tău : vorbește-i, povestește-i ce o să faceți împreună, cum o să vă jucați, pe unde o să călătoriți, cântă-i. Cu siguranță omulețul acela mic din burtica ta percepe toate aceste emoțîi pozitive care îl vor ajuta să se simtă protejat și iubit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.