Jurnal de sarcină

Săptămâna a 10-a de sarcină

kumquat

Săptămâna a 10-a este una foarte importantă pentru bebe, el trece în mod oficial de la stadiul de embrion la cel de făt. Acum măsoară 3 cm lungime și cântărește 5 grame. Aproximativ bineînțeles pentru că fiecare bebeluș se dezvoltă în ritmul lui. Își poate atinge o mână de cealaltă, își poate folosi articulațiile de la coate și de la genunchi iar rinichii lui încep să producă urină.

Lucrurile încep ușor ușor să intre în normal, ar fi trebuit deja să te obișnuiești cu sarcina și cu grețurile. E adevărat, există și situații excepționale. Spre exemplu, în această săptămână am avut un episod de balonare și crampe îngrozitor de puternic. Nu puteam nici să merg, nici să stau jos, nici o poziție nu era confortabilă. La farmacie am căutat mai multe remedii dar citind prospectele am ajuns la concluzia că singurul medicament sigur în sarcină pentru balonare este cărbunele medicinal. Farmacista îmi sugerase și un medicament din uleiuri extrase din plante , 100% natural dar mie mi-a fost frica să îl încerc. Există și ceaiuri care sunt de evitat în sarcină pentru că pot provoca contracții, sângerări și chiar avort spontan : rozmarin ( pe care l-am mâncat că atare în mâncare, nestiind care sunt riscurile lui și am avut contracții foarte puternice), salvie, cimbru, levănțică, busuioc, scorțișoară, pelin, lemn dulce, coada șoricelului. Mie, Hadi Rahimian , medicu care mi-a urmarit sarcină , mi-a spus că aceste episoade de balonare în sarcină sunt des întâlnite și că pot lua la nevoie Espumisan dar și acesta trebuie administrat cu limită.

Așa că întotdeauna, întreabă medicul ce ai voie și ce nu înainte de a lua un medicament, fie el și naturist. Te pup tare de tot și iți doresc sarcină ușoară !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.