Pe drumuri

Cazare family friendly în Fundata

ciubar iarna

Auzisem de mult că Fundata este o zonă de poveste care merită vizitată însă abia anul acesta am reușit să mergem. La munte eram obișnuită cu stațiuni aglomerate pentru că îmi doream mult să avem activități în primul rând pentru copii.

La Fundata am descoperit un loc sălbatic, unde ne-am simțit cu adevărat în mijlocul naturii dar cu toate astea am avut parte de mai multe activități decât mi-am putea imagina.

mama si copil in zapada

Noi ne-am cazat La Vulturi Fundata, o pensiune de familie destul de izolată de civilizație. În depărtare mai poți zări alte două pensiuni. Proprietari sunt doi părinți care au doi băieți și care locuiesc la etajul pensiunii într-una din camere. Inițial ne-am gândit că nu am vrea să stăm la un loc cu proprietarii dar pentru noi a fost alegerea potrivită pentru că cei mici ai noștri au avut cu cine să se joace.

mama si copiii in caruta

Proprietarii au fost niște gazde primitoare care se pot ocupa ( contra cost) de tot ce ai nevoie: pregătesc de mâncare, se ocupă de servire, de spălat vasele. Dar dacă preferi să te gospodărești singur, se poate și așa. 

Au o colaborare cu un restaurant care îți livrează la pensiune. Restaurantul nu are un meniu foarte diversificat însă ce am comandat a fost bun. Avantajul cu gazdele , e că îți pot pregăti și mâncare baby friendly dacă vorbești cu ei din timp. 

Proprietarul urmează să lanseze și o aplicație prin care poți comanda băutură direct de la Metro astfel încât să o găsești la pensiune când ajungi. Asta mi s-a părut foarte tare.

Pensiunea are 6 camere mari care pot fi închiriate ( cu câte 2 paturi duble) fiind potrivită pentru grupuri. Adică să veniți 6 familii și să închiriați toată vila. E frumos să luați micul dejun împreună în livingul de la parter care îți oferă o priveliște de vis către munți. Proprietarii se pot ocupa (contra cost) de copii, să facă diverse activități cu ei în natură, astfel încât să te poți relaxa și tu câteva ore și să nu se plictisească nici cei mici.

Din punctul meu de vedere e o pensiune ideală pentru familii cu copii pentru că au și o căsuță în copac de care copiii mei au fost fascinați. Ciubărul a fost atracția principală, e suficient de mare ( 6-8 persoane) așa că și cei mici se pot bălăci. Se poate folosi atât vara cât și iarna.

parinti cu 2 copii in ciubar

Poți merge la o plimbare cu ATV-urile. Prețul este de 150 ron / oră și se fac tururi ghidate off road sau pe șosea, depinde de persoanele din grup.

Pentru 200 ron vă puteți plimba cu căruța sau sania trasă de cai ( depinde de vreme, dacă nu e suficienta zăpada, sania nu poate merge). În căruță încap 4-5 persoane. 

mama si copil cu caruta

Puteți închiria biciclete- prețul pentru închirierea lor nu îl cunosc pentru că noi am mers iarna.

Foarte aproape de pensiune ai Resort Fundata Cheile Gradistei unde găsești pârtie de schi (am văzut oameni care se dădeau și pe sănii), Adenture Park, restaurant, cafenea și autoservire.

Tot proprietarii te pot ajuta și dacă vrei să cumperi produse tradiționale de la localnici : brânză, preparate curate din carne, conserve de tot felul.

Noi ne-am bucurat să descoperim Fundata cu tot ce are e de oferit și ne dorim să revenim în zonă și la vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.