Pur și simplu ador clătitele și aș putea să mănânc în fiecare zi (și chiar aș mânca dacă nu aș ține dietă). Sunt super simplu de făcut, țin perfect până a doua zi la frigider (merg reîncălzite în tigaie sau la microunde) și sunt delicioase la micul dejun.
Nu îmi place să folosesc zahăr dar am descoperit că cea mai bună rețetă de clătite este cu unt de cocos. Capătă o dulceață naturală, gustul e clar mai bun si sunt mai pufoase. Dacă nu îți place cocosul, nu îți fă griji pentru că în compoziție nu îi simți gustul.
Eu folosesc :
- 1 litru de lapte din care îmi ies cam 20 și ceva de clătite
- 410 gr de făină (mie îmi place cu făină albă, am încercat și cu făină integrală dar nu m-am înnebunit după gust dar sunt însă mai sănătoase)
- 3 ouă
- 30 gr unt de cocos (o lingură cu vârf) și încă 2 lingurițe pentru prăjit
Într-un bol bat ouăle bine. Deasupra pun laptele, amestec și încorporez treptat făină. Eu de obicei o pun în bol prin sită că să nu facă cocoloașe și o amestec cu un tel. Dacă ți-au ieșit cocoloașe trece toată compoziția prin sită. La sfârșit pun cele 30 de grame de unt pe care îl topesc într-o crăticioară sau îl poți lăsa la temperatura camerei o jumătate de oră.
În tigaia de clătite topesc ½ linguriță de unt de cocos. Când s-a încins, pun un polonic plin de compoziție și las până încep să apară bule de aer prin clătită. O întorc pe cealaltă parte și o las până se maroneste foarte puțin. La 5-7 clătite mai adaug un strop de unt de cocos in tigaie.
Mie îmi plac cel mai mult clătitele cu gem și cu sirop de arțar dar evident că tu poți să le mănânci cu ce vrei : ciocolată, unt de arahide, fructe, înghețată sau orice mai ai prin casă.
Poftă bună!