Jurnal de sarcină

Săptămâna a 14-a de sarcină

O lamaie

Săptămâna a 14-a ne aduce un bebe cât o lămâie de vreo 9 cm și vreo 40 de grame. Pe tot corpul începe să îi crească un păr fin care se numește lanugo și care ajută la fixarea unei substanțe ( Vernix caseosa) ce îl protejează pe bebe de anumite substanțe din lichidul amniotic și de infecțîi și îl ajută să alunece prin canalul de naștere.

A venit momentul în care poți afla și sexul bebelușului tău, asta dacă îți dorești. Eu am preferat să îl aflu din timp că să mă pot pregăti cu tot ce este necesar de la haine, cărucior până la jucării și accesorii. Și în plus nu mai puteam de nerăbdare.

Am avut ceva probleme cu tensiunea. Eu în general o am mică dar acum mi-a scăzut și mai mult. Din acest motiv am avut amețeli și dureri de cap. Am tot mâncat ciocolată, am băut cafea dar ba îmi creștea, ba îmi scădea și uite așa am ținut-o câteva zile. Dacă ai cumva tensiunea mare , atunci trebuie să ai grijă pentru că de regulă în sarcină îți crește și mai mult.

E bine că în timpul sarcinii să folosești produse cosmetice speciale, cât mai naturale De exemplu, dacă te confrunți cu vergeturi sau celulită poți folosi untul de shea și untul de cocos. Eu mă masam cu ele în fiecare seară și pot spune că m-au ajutat. Încearcă să te speli cu geluri de duș fară parabeni, sulfați, sls. Nu sunt la fel de parfumate în schimb îți lasă pielea fină (eu folosesc fie Bioderma, fie Avène). La fel și pentru deodorant, încearcă să cauți unul fară parabeni și fară aluminiu dar care în același timp să te ajute împotrivă transpirației (eu m-am îndragostit de roll-on-ul de la Vivanatura – Ida). Eu pe timpul sarcinii am avut o transpirație mai abundentă și mai acidă și am testat multe până să găsesc unul care să mi se potrivească. Cel mai ușor poți găși aceste produse online sau în magazinele tip plafar. De vopsit nu m-am vopsit în sarcină, mi s-a părut mai safe așa pentru bebe (dacă totuși o faci e bine să folosești vopsea fără amoniac) și am evitat să îmi fac unghiile semipermanente așa cum obișnuiam înainte. Uite aici un studiu despre acest subiect Institutul National american de Sanatate.

Chiar sunt curioasă ce produse cosmetice ați descoperit voi și sper să îmi lăsăți numele lor într-un comment. Vă pup tare de tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.