Pe copii i-am ținut departe de dulciuri (în special de cele din comerț) cât de mult am putut. Mai ușor ce-i drept a fost la Iris fiind primul copil și neavând pe cine să vadă mâncând dulciuri (că noi părinții reușeam să ne ascundem destul de bine). Doar că au crescut și au văzut mai ales la mall când mergem la film tot felul de jeleuri care mai de care mai colorate și drept e că și mie îmi făceau cu ochiul. Așa că am căutat rețete de jeleu de casă și am ajuns la o combinație foarte simplă, ușor și rapid de făcut.
Ca ingrediente ai nevoie de :
- -200 ml suc de fructe strecurat (adică fără pulpă) –
- 1 plic (2 lingurițe) agar-agar (e o gelatină naturală din alge roșii și găsești la magazine cu produse naturiste)
- 2-3 linguri sirop de arțar (sau ce îndulcitor preferi)
Sucul de fructe îl pui într-o crăticioară și îl amesteci cu agar-agar și cu sirop de arțar. Apoi pui pe foc și amesteci până începe să fiarbă. Dai deoparte și torni în forme. Lași un pic la răcit la temperatura camerei și apoi dai la frigider până se întărește. (cam 1-2 ore).
Poți face jeleuri de căpșuni, jeleuri de portocale sau din orice alt fruct îți dorești. Copiii mei le-au ras pe toate în câteva minute și au fost extrem de încântați.