Una din aromele care mă duc mereu cu gândul la copilărie este cea a grișului cu lapte. Dulce, cremos și parfumat. Eu am adaptat un pic rețeta pentru copiii mei și am adăugat și un strop de culoare.
100 gr griș
1 l lapte
3,5% grăsime
1 păstaie vanilie
Sirop de arțar
Scorțișoară măcinată
Fulgi de cocos
Nuci ( sau alune) măcinate
Nuci sau alune întregi
Pun laptele la fiert într-un ceaun și adaug o jumătate de linguriță de scorțișoară, 3 linguri de sirop de arțar și semințele de la o păstaie de vanilie. Când laptele aproape dă în clocot adaug grișul în ploaie și amestec cu un tel pentru aproximativ 5 minute. Dacă se întărește prea tare, mai poți adăuga lapte pe parcurs. După ce a fiert, pun grisul în recipiente și îl decorez cu fulgii de cocoș, nuca măcinată, nuci întregi și un strop de scorțișoară. Pe deasupra mai stropesc cu un pic de sirop de arțar.
E delicios!