Jurnal de sarcină

Săptămâna a 7-a de sarcină

o afina
          

Iată că am ajuns în săptămâna a 7-a de sarcină, bebelușul se face din ce în ce mai puternic, crește pe zi ce trece și ajunge să fie de mărimea unei afine. Și pentru că musculatura este în plină dezvoltare , bebele începe deja să se miște. Tu încă nu îl poți simți , cel mai devreme vei percepe mișcările lui prin săptămâna a 15-a. Dacă ești la prima sarcină, s-ar putea să aștepți până în săptămâna a 20-a ca să te bucuri de aceste senzații. Uterul este și el în continuă creștere pentru a-i face loc bebelușului iar până la sfârșitul sarcinii el se va mări de o mie de ori. 

În săptămâna aceasta am început să mă simt și eu graviduță, îmi plăcea să îmi mângâi deja burtica. Am început să îi povestim lui Iris (fetița noastră) că va mai veni un bebe în familia noastră iar ea a fost așa de entuziasmată că într-o zi a vrut să îi dea să bea apă și m-am trezit cu bluza fleașcă.

Ar trebui deja să vă faceți o primă programare la medic și, dacă așa vă este recomandat, să luați vitamine. Medicul care mi-a urmărit mie sarcina , Hadi Rahimian, nu mi-a prescris vitamine. El este de părere că trebuie să le iei doar dacă ai o carență pentru că într-un final și vitaminele sunt medicamente. Ideal este să iei înainte de a rămâne însărcinată și să optezi pentru vitamine cât mai naturale și pe lângă astea și acid folic care ajută la dezvoltarea creierului bebelușului. 

Săptămâna aceasta m-am tot gândit ce nume să pun bebelușului. Da, e foarte devreme pentru asta, dar eram mult prea entuziasmată ca să mai pot aștepta. Cu atît mai mult cu cât la prima sarcină, numele l-am găsit foarte greu, nimic nu îmi plăcea. Până într-o zi când răsfoiam o revistă despre îngrijirea bebelușului și într-un articol am găsit numele IRIS pe care de cum l-am citit am știut că acela va rămâne. Exact așa e și cu rochia de mireasă. Pur și simplu simți când ai găsit ce ți se potrivește cu adevărat. Aveam să descopăr când am născut că acest nume devenise un trend.

În această săptămână a fost prima dată când m-am simțit cu adevărat rău, a fost o zi când nu m-am putut da jos din pat și am fost foarte amețită. Grețurile mi-au tăiat și pofta de mâncare și cu chiu cu vai am băgat câte ceva în gură. Și tu ar trebui să încerci să nu sari peste mese și să mănânci cât mai sănătos posibil. Am început deja să merg des la toaletă ceea ce firesc, uterul și-a dublat volumul și atunci vezica urinară este presată. De aceea e și recomandat să nu bei prea multă apa seara ca să poți avea un somn liniștitor. Eu, pentru că uitam să beau apă ziua, mă trezeam de vreo 3-4 ori pe noapte. 

În rest toate bune și frumoase, burtica a început să se vadă ușor-ușor și sunt pantaloni pe care nu îi mai pot închide. În general vă recomand să vă luați haine comode, eventual elastice care să nu vă apese pe burtă pentru că ăsta e un alt motiv pentru grețuri.

La tine a început deja să se vadă burtica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.