Jurnal de sarcină

Săptămâna a 6-a de sarcină

tabla de scris

              În săptămâna a șasea de sarcină copilul arată ca o mică boabă de linte , are între 4 și 5 milimetri dar este de 3 ori mai mare decât la început. Arată că un mormoloc cu un cap supradimensionat iar la celălalt capăt are mugurii mânutelor și picioruțelor. Inima lui pompează foarte tare , cam de 3 ori mai tare decât inima noastră, a mămicilor. În această săptămână majoritatea gravidelor începe să simtă simptomele sarcinii și să aibă grețuri. Pe lângă clasicele sucuri de citrice poți combate grețurile și cu alimente sărate sau reci așa cum sunt sărățelele sau iaurtul. La mine de exemplu astea nu au dat rezultate, în schimb zeama de murături a făcut minuni.

Există șanse să găsești pete mici de sânge pe lenjeria intimă , lucru absolut normal, nu trebuie să intri în panică. Ca să te simți mai liniștită poți să îi spui medicului care îți urmărește sarcina pentru că el va ști ce întrebări să pună și dacă e cazul unor investigații amănunțite.  Dar dacă  sângerările sunt abundente sau durează mai multe zile la rând atunci mergi de urgență la medic. 

Cum a fost la mine săptămâna a șasea de sarcină? Păi în primul rând au apărut insomniile. Din acest motiv am fost foarte obosită. E posibil ca tu , dimpotrivă, să ai stări de somnolență și senzația că ai putea dormi încontinuu. E bine să ieși la plimbare în fiecare zi. Eu am profitat de faptul că trebuia să o scot pe Iris (2 ani) în parc. Mișcarea este recomandată în sarcină , te ajută să te menții în formă, să nu iei prea mult în greutate și ajută la digestie care este mai lentă pe perioada sarcinii. Astfel vei mai scăpa de grețuri. Care la mine s-au intensificat și, culmea , nu mai puteam să mai mănânc dulciuri . Tocmai eu care sunt o mare mâncătoare de dulciuri și nu aș refuza niciodată o prăjitură sau o bucățică de ciocolată. Dar nu mă plâng, a fost mai bine așa pentru că mi-am ținut mai ușor sub control kilogramele luate.

Foarte important este să mănânci sănătos și să nu sari peste micul dejun. Foarte gustos și rapid de făcut este iaurtul cu cereale integrale peste care presari câteva fructe deshidratate . E un mic dejun ideal în sarcină care iti asigură energie, fibre și vitamina D.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.